Wat doet een fysiotherapeut

Wat doet een fysiotherapeut

Wat doet fysiotherapeut ?

Fysiotherapie is de behandeling van verwondingen, ziekten en aandoeningen door middel van fysieke methoden – zoals lichaamsbeweging, massage, manipulatie en andere behandelingen – boven medicatie en chirurgie.

Veel mensen denken misschien dat fysiotherapeuten vooral met rug- en sportblessures werken, maar dat is niet altijd het geval. Fysiotherapeuten zijn hoogopgeleide gezondheidswerkers die mensen behandelen die lijden aan fysieke problemen als gevolg van letsel, ziekte, ziekte en veroudering.

Doel fysiotherapeut

Het doel van een fysiotherapeut is de kwaliteit van leven van een persoon te verbeteren door verschillende behandelingen te gebruiken om pijn te verlichten en functies te herstellen of, in het geval van blijvende verwonding of ziekte, de effecten van een disfunctie te verminderen.

De rol van de fysiotherapeut

De rol van een fysiotherapeut is gevarieerd en zelden zijn twee dagen hetzelfde. Het kan zijn dat een fysiotherapeut de fysieke toestand van een patiënt moet beoordelen om problemen te diagnosticeren en een behandelplan uit te voeren, of ze kunnen patiënten ook opnieuw trainen om te lopen of anderen helpen om te gaan met krukken, looprekken of rolstoelen.

Onderwijs is ook een essentiële rol bij fysiotherapie. Fysiotherapeuten besteden veel tijd aan het opleiden van patiënten, hun families en de gemeenschap om verwondingen te voorkomen en mensen te helpen een gezonde levensstijl te leiden. Een fysiotherapeut kan ook gemeenschapsfitnessprogramma's plannen en uitvoeren. Ten slotte kunnen fysiotherapeuten ook ziekteverlofverklaringen afgeven als dit nodig wordt geacht.

Tijdens hun carrière behandelen fysiotherapeuten allerlei soorten mensen, waaronder kinderen met hersenverlamming, premature baby's, zwangere vrouwen, mensen die revalidatie ondergaan, atleten, ouderen (om ze fitter te krijgen) en mensen die hulp nodig hebben na hartaandoeningen, beroertes of zware operatie.

Soorten fysiotherapie

Fysiotherapie kan een effectieve behandeling zijn voor een overvloed aan aandoeningen, en de volgende behandelingen kunnen de hersteltijd na verschillende operaties helpen verkorten.

Fysiotherapeuten kunnen zich specialiseren in verschillende gebieden, waaronder sportgeneeskunde, de gezondheid van kinderen  en de gezondheid van vrouwen, en binnen deze parameters zijn er drie verschillende praktijkgebieden. Dit zijn:

Musculoskeletaal, ook wel orthopedische fysiotherapie genoemd en wordt gebruikt voor de behandeling van aandoeningen zoals verstuikingen, rugpijn, artritis, verrekkingen, incontinentie, bursitis, houdingsproblemen, sport- en werkplekblessures, plus verminderde mobiliteit. Revalidatie na een operatie valt ook onder deze categorie.

Neurologisch. Dit wordt gebruikt om aandoeningen van het zenuwstelsel te behandelen, waaronder beroertes, ruggenmergletsel, verworven hersenletsel, multiple sclerose en de ziekte van Parkinson. Het kan ook worden gebruikt voor revalidatie na een hersenoperatie.

Cardiothoracaal is de naam die wordt gegeven aan de behandeling van gebruikte astma, chronische bronchitis, emfyseem en andere cardiorespiratoire aandoeningen.

Soorten behandelingen bij fysiotherapie

De behandeling van elk individu is afgestemd op hun specifieke behoeften, en een fysiotherapeut zal kiezen uit een breed scala aan therapieën, waaronder:

Manuele therapieën – Deze kunnen bestaan ​​uit gewrichtsmanipulatie en mobilisatie (die zorgt voor mobilisatie van de wervelkolom), handmatige weerstandstraining en stretching.

Oefenprogramma's – zoals spierversterking, herscholing van de houding, cardiovasculaire rekoefeningen en training.

Elektrotherapie technieken – Bestaat uit transcutane elektrische zenuwstimulatie, lasertherapie, diathermie en echografie.

Laat uw reactie achter
Reactie
Naam
E-mail