Wat is bedrijfsfysiotherapie ?

Wat is bedrijfsfysiotherapie ?

Wat is bedrijfsfysiotherapie?

Bedrijfsfysiotherapie is de professionele praktijk van het helpen van werknemers of werknemers bij het voorkomen van letsel op het werk en bij het herstellen van ongevallen en verwondingen wanneer deze zich voordoen. Deze professionals evalueren de capaciteiten van de werknemer met betrekking tot de fysieke werkbelasting van elk individu, bieden effectieve oplossingen om de gezondheid van de werknemer te beschermen en stellen methoden voor om de noodzakelijke functies op de werkplek efficiënter uit te voeren. 

Specifieke diensten kunnen het ontwerpen van manieren omvatten om mensen te helpen goed te werken binnen hun specifieke beperkingen, evenals fysiotherapie indien nodig om de fitheid van de persoon te verbeteren en langdurige handicap te verminderen. Ergotherapeuten kunnen werken in fysiotherapieklinieken, sporttherapiebureaus of in sommige gevallen op het bedrijfsterrein

Bedrijfsfysiotherapie evalueert  functioneren van een werknemer

Een belangrijk element van bedrijfsfysiotherapie is het evalueren van het functioneren van een werknemer, zowel fysiek als mentaal. Evaluaties kunnen worden gedaan in de kantooromgeving van de therapeut of de therapeut kan de werkplek bezoeken om te observeren dat de werknemer zijn of haar normale taken uitvoert. 

Bedrijfsfysiotherapeut en fysieke beperkingen werknemer

De bedrijfsfysiotherapeut let op fysieke beperkingen die kunnen wijzen op letsel of de mogelijkheid van langdurige problemen, en observeert de sociale interactie tussen de werknemer en andere werknemers. Het is ook niet ongebruikelijk dat de therapeut een interview met de werknemer vraagt ​​om de situatie vanuit zijn of haar standpunt beter te begrijpen.

Laat uw reactie achter
Reactie
Naam
E-mail